18 Mayıs 2009 Pazartesi

Benim ilgimi çekti birde siz bakın:)

İnci takılar severmisiniz?ben şuan kullanmasamda takıldığında çok şık buluyorum.Fakat kültür inciliği yapıldığını bilmiyordum peki siz?
İNCİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

İnci nasıl oluşur? Kültür incileri, canlı istiridyelere (Akoya veya güney denizi incileri) veya midyelere (tatlı su incileri) yerleştirilen ve genellikle doğal kabuktan bir boncuk veya etli bir doku parçası olan bir küçük uyarıcıdan elde edilir. İstiridyeler veya midyeler, uyarıcıya tutunan ve 'sedef' denilen bir madde salgılar. Ortaya çıkan sedef tabakaları incileri oluşturur.




Kaç yılda elde edilir?Bir inci elde etmek genellikle birkaç yıl sürer. Midyelerin üç yıla kadar süren olgun bir yaşa gelmesi gerekir. İncinin tam büyüklüğüne ulaşması bir üç yıl daha sürebilir. İncinin oluşmasını sağlayan doğal uyarıcı inciyi şekil bozukluğuna uğratabilir ya da istiridye hastalıktan dolayı ölebilir. Beş ila 10 yıllık bir dönemin sonuna kadar, yalnızca istiridyelerin yüzde 50'si canlı kalır. Üretilen incilerden ise yalnızca yaklaşık yüzde 5 kadarı en iyi mücevher üreticileri için yeterli kaliteye ulaşır. Başından itibaren inci yetiştiricisi, birçoğu hiçbir üretimde bulunmayacak veya ölecek olan her istiridye için 100 dolardan fazla harcama yapar.






3 yorum:

şirinem dedi ki...

:)inciyi çok severim ve kadına yakışan bir taş olduğuna zarifliği ve masumluğu simgelediğine inanırım denizi çok seven biri olarak bu güzelliğe nasıl hayır denir ki paylaşım için teşekkür ederim

Kurbiş dedi ki...

şirinem ,sana katılıyorum inci bence her bayana yakışan zarifliği simgeleyen takı.

Adsız dedi ki...

dogru kelımeyı yazmıssın canım.zarıflık...ıncı zarıflık demek.bende cok severım.