23 Mayıs 2009 Cumartesi

Versace....

Bugün biraz daha özüme dönerek ve moda blogu olduğumu unutmuşluğumu kendime hatırlatarak.)Versace nin harika tasarımlarını paylaşmak istedim.Yaz geliyor,mezuniyet için belki ama düğnler,nişanlar için fikir olabilir:)çizimler çok hoşuma gitti:)







herkese iyi haftasonları diliyorum..sonunda üstümdeki bahar yorgunluğumu atlattım(tabi pazartesi kimin sınavları başlasa stresten yorgunluk kalmaz:):).eğlenceli,bol alışverişli haftasonu..

22 Mayıs 2009 Cuma

Evimizi süsleyelim mi?nelerle mi kumaşlarla:)

Bakın neler buldum?:)
Bugün haftanın son günü herkese hayırlı cumalar diliyorum..ve iyi haftasonları diliyorum haftasonu blogumu ziyaret edemicek olanlara:)

toka yapmak daha önce hiç aklıma gelmemişti..yada kartları süsleyebileceğim,
duvarımızı böle süsleme kalksam neolur:).)tamam düşünmüyorum bile çok hoşuma gittiği ve bebiş yapıordu onun için paylaştım.).)
işte bu bana lazım çanta mı?onada hayır demem ama mouseped mi renklendirmek:)
kapılarımızıda süsleyebiliriz en yapılası bu geldiği için iyice anlaşılsın istedim yapmak falan isterseniz buyrun..:)

çok şirin bir fikir:)
kumaşlarla nekeder çok yenilik yapabilirmişiz meğer.Dolunaycığımın söylediği gibi kumaşlarımı bir alayım bende başlayacağım.)
Perdeleri süslemek daha önce aklınıza gelmişmiydi (benim annem izin verirmi bilmiyorum ama)  çok hoşuma gitti.)

21 Mayıs 2009 Perşembe

Bugün bir blog konuğum.)

Bugün bir blogdan bahsedeğim. Adı Mine'nin Takıları. Mine Hanım kendi yaptığı takıları bu blogda sergiliyor ve satışa çıkarıyor. Daha fazlasına bakmak isterseniz buradan Ben hoşuma giden birkaç tanesini seçtim.)













20 Mayıs 2009 Çarşamba

Duvarlarımız böle olsun istermiydik??

Kurbiş bugün gene erkenci ama hava kapalı ve soğuk:(dolayısıyla benim tüm keyfim kaçtı:(Bir hava insanı bukadar etkilermi evet.5 gün kaldı finallerime içimdeki çalışma isteği geldi geldi gelmedi hiç gelmesin!!içimdeki sese duyurulur:):)finaller önceside şenlik mi olur ya bu akşam konser varmış onada giderim( Badem sevenlere)oh harika. sonra niye çalışmadın diye sorarlar:)
neyse ben dolaşırken can sıkıntısıyla bakın neler buldum çokta hoşuma gitti.Kurbiş yavaş yavaş dekorasyonada el atıyor:)


bende odamın bir köşesinde kalpler olsun istiorum benim çok hoşuma gitti bu süsleme ayrıcı akadarda zor değil sanırım duvar stickerleri ile:) Bordo hep sevdiğim renkti:)
yanınzda fazla yer kaplamayan şirinmi şirin minicik ağaç:).)

Bunu özellikle seçtim çok beğendim herşeyiyle uyum harika.)

yaz geldiğinde bile içerde fırtına essin isteyenlere:)




yeşili görünce dayanamadım ayırt etmeden hepsini koymuşum.)










19 Mayıs 2009 Salı

19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti, kaynağını Türk Ulusu'nun egemenliğinden, dayanağını ve gücünü Atatürk ilke ve devrimlerinden almaktadır.Yüce Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş, kısacası aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. 19 Mayıs bu yönüyle, Atatürk'ün ve Ulusumuzun yazgısının kesiştiği bir dönüm noktasıdır.


19 Mayıs Atatürk'ün Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için tüm yurtta törenler düzenlendi. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bu yıl 80. yıldönümü kutlanıyor.

Bisiklete binelim mi??

Havalar güzelleşip bisiklete binenleri görünce bisiklet aşkım depreşti.)bisikletimi orta okulda alıp toplam 5kere binmemişimdir (aaa deyişlerinizi duyuorum):(oturduğumuz yer müsait değildi tatillerede götürmedik derken inş. bugün çıkartıcağım.)burada rahat rahat sürebilirim ortaokuldan buyana boyumda çok uzamadığı için!!!!:(tabi bu ayakkabılarla sürme gibi isteğim yok.) ama sepet çok güzel::::::::::::::::)



otomobile gerek yok mu ne??;:::::::::::)










18 Mayıs 2009 Pazartesi

BAŞIMIZ SAĞOLSUN..

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
Saylan'ın hayatını kaybettiğini açıklayan ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Kızıl, ölümünden önce iki oğlu ile bazı ÇYDD yöneticileri ve öğrencilerinin Saylan'ın yanında bulunduğunu belirtti. Kızıl yaptığı açıklamada Türkan Saylan hakkında şunları söyledi: "Çok sevdiği ülkesinin çocuklarında, gençlerinde ve yol arkadaşlarının yüreğinde hayallere, düşünceleri, ilke ve değerleri ile yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin başı sağ olsun"

Türkan Saylan 13 Aralık 1935'te İstanbul'da doğdu. 1944–1946 yıllarında Kandilli İlkokulu ve 1946–1953 yıllarında Kandilli Kız Lisesi'nde okuyan Saylan, 1963'te İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Saylan, 1964-1968 yılları arasında Sosyal Sigortalar Nişantaşı Hastanesi'nden Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanlığını aldı.

1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda Başasistanlığa başlayan Saylan, 1972'de doçent, 1977'de profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Saylan, 1976 yılında Lepra (Cüzzam) çalışmalarına başlayarak Cüzzamla Savaş Derneğini kurdu. Saylan'a 1986'da kendisine Hindistan'da "Uluslararası Gandhi Ödülü" verildi.

Prof. Dr. Türkan Saylan 1989'da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) kurucularından ve genel başkanlığı görevini yürütttü.

13 Aralık 2002'de emekli olarak resmi görevlerini devreden Saylan, gönüllü kuruluş olarak ÇYDD'nin Genel Başkanlığını sürdürüyordu.



Benim ilgimi çekti birde siz bakın:)

İnci takılar severmisiniz?ben şuan kullanmasamda takıldığında çok şık buluyorum.Fakat kültür inciliği yapıldığını bilmiyordum peki siz?
İNCİ HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

İnci nasıl oluşur? Kültür incileri, canlı istiridyelere (Akoya veya güney denizi incileri) veya midyelere (tatlı su incileri) yerleştirilen ve genellikle doğal kabuktan bir boncuk veya etli bir doku parçası olan bir küçük uyarıcıdan elde edilir. İstiridyeler veya midyeler, uyarıcıya tutunan ve 'sedef' denilen bir madde salgılar. Ortaya çıkan sedef tabakaları incileri oluşturur.




Kaç yılda elde edilir?Bir inci elde etmek genellikle birkaç yıl sürer. Midyelerin üç yıla kadar süren olgun bir yaşa gelmesi gerekir. İncinin tam büyüklüğüne ulaşması bir üç yıl daha sürebilir. İncinin oluşmasını sağlayan doğal uyarıcı inciyi şekil bozukluğuna uğratabilir ya da istiridye hastalıktan dolayı ölebilir. Beş ila 10 yıllık bir dönemin sonuna kadar, yalnızca istiridyelerin yüzde 50'si canlı kalır. Üretilen incilerden ise yalnızca yaklaşık yüzde 5 kadarı en iyi mücevher üreticileri için yeterli kaliteye ulaşır. Başından itibaren inci yetiştiricisi, birçoğu hiçbir üretimde bulunmayacak veya ölecek olan her istiridye için 100 dolardan fazla harcama yapar.






17 Mayıs 2009 Pazar

Kurbişin uykusu vaarr:( Ozaman pijamalara bakalım


Kurbiş dün ders çalışmamak için temizliğe girişince yoruldu tabii.Annem hep derdi yorgunluktan uyuyamadım die evet doğruymuş .Bütün akşam döndüm durdum ve hala uykum var bu ruh halimede blogumada yansıdı sanırım Victoria secret pijamaları görünce hıh tam benlik hoşuma da gitti şöyle aşağılarda kirazlı olucak o benim.:):)Başka benim gibi keyif yapmak isteyenlere gönderebilriim.)


ben yataktada boncuklu isterim ama batabilir:)diyenlere,





Ben renk renk modelleri seviyorm sanırım daha çocukluktan çıkamadım:)







beyaz tenli olunca sarı çok yakışmıyor ama modeli çok güzel..





hım hepsi çok şık hep renk renkte olmazki gri çok sevmem eme yukarıda terliğiyle takım olanda güzel bugün maymun iştahlımı oldum ne:(